Wie ben ik

” Conflicten kunnen eindigen door met elkaar te praten. “

Mijn naam is Marcella Markwat-Giessen. Persoonlijk denk ik in termen van vooruitgang, resultaten en succes. Zo denk ik ook over mijn begeleiding in mediationsessies. De eerste focus is de kern van het conflict vinden. Hierbij is ruimte voor emoties en verdieping. Uiteraard kijken we ook naar het verleden, maar voornamelijk naar de (gezamenlijke) toekomst!

Ik begeleid partijen in de mediationsessies graag naar hun toekomst. Een toekomst met eigen gemaakte & heldere afspraken. Dat zorgt voor rust en uiteindelijk geluk.

Dat is voor mij het succes dat ik graag voor en met mijn partijen wil behalen.

Ik ben opgegroeid in Leusden en woon inmiddels al een aantal jaren in Barendrecht, samen met mijn man en onze twee zonen. 

Ik heb Arbeidsrecht gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. Hiervoor studeerde ik Personeel & Arbeid (HRM) aan de Hogeschool van Utrecht. Tijdens deze studies heb ik als consulent bij FNV Bondgenoten gewerkt. In deze functie kreeg ik te maken met zeer uiteenlopende vragen en reacties van vakbondsleden en heb ik juridische adviezen kunnen geven bij arbeidsconflicten met de werkgever. Op die manier heb ik belangrijke kennis en ervaring opgedaan van hoe een ‘werknemer’ conflictsituaties ervaart. Daarnaast kreeg ik mijn eerste inzage in de rol van zijn of haar leidinggevende en bedrijf gedurende de conflictsituaties.

Na mijn rechtenstudie ben ik jaren werkzaam geweest als HR-adviseur. In deze functie kreeg ik te maken met (bijna) conflicten. In deze situaties adviseerde ik de medewerker en de leidinggevende hoe zij hun professionele relatie konden verbeteren. Bij zwaardere conflictsituaties nam ik deel aan gesprekken met beide partijen, om het conflict zo daadkrachtig mogelijk en toekomstbestendig te behandelen.

Mijn passie voor Mediation en conflictbemiddeling ontstond al tijdens mijn studie en is tijdens mijn werk nog groter geworden. Na een aantal jaar praktijkervaring, heb ik besloten om mij verder te verdiepen en te bekwamen in deze materie. In 2018 heb daarom ik bij Opleiding- & trainingsinstituut LifeMediation de opleiding MfN Register Mediator gevolgd en met succes afgerond. Vervolgens heb ik de specialisatieopleiding Family mediation | (echt)scheidingsmediation bij AMV-opleidingen met goed gevolg afgerond.

Sinds januari 2019 ben ik werkzaam als zelfstandig mediator, gespecialiseerd arbeidsmediator.  Ik begeleid partijen in hun mediationtraject waarbij hun oplossing zit in het herstel dan wel de beëindiging van hun arbeidsrelatie.

Als persoon ben ik gedreven, loyaal, betrokken, volhardend, realistisch, betrouwbaar en behulpzaam. Door mijn optimisme en enthousiasme weet ik mijn omgeving te motiveren.

In de aanbeveling van het opleidingsinstituut word ik omschreven als:

vriendelijk, open, duidelijk, beleefd, en snapt waar het om draait; weet snel een goed contact te maken. Tijdens het leerproces gaf zij blijk van talent, intelligentie, zelfreflectie, inzicht, absorptievermogen en doorzetterskracht. Dit maakte dat zij in de kortst mogelijke tijd het mediatorvak onder de knie kreeg en, met haar persoonlijke kenmerken, een zeer professioneel mediator is.