Online mediation

Bij online mediation wordt een conflict digitaal aangepakt. De mediationssessies verlopen in dat geval door middel van een computer, tablet of telefoon.

Mediations kunnen deels of volledig online plaatsvinden. Zo kunnen bijvoorbeeld lopende mediations overgaan in online sessies (of andersom), maar nieuwe mediations kunnen ook volledig online starten. Het kan tijdens online sessies ook blijken dat persoonlijk contact toch gewenst is.

In plaats van face-to-face sessies wordt momenteel voornamelijk online mediation ingezet vanwege het Corona Virus. Daarnaast kan het ook een goed alternatief zijn voor als men wel samen uit elkaar wil, maar het niet wenselijk acht om elkaar fysiek te zien. Een ander voorbeeld waar online mediation goed kan worden ingezet is als de de reisafstand tussen partijen groot is.

Voor de mediationsessies kan iedere gewenste ruimte met internet dienen als gesprekslocatie. Let hierbij wel op dat de vertrouwelijkheid van de mediation in acht kan worden genomen. Zorg daarbij dat je op een rustige plek zit, waarbij niemand meeluistert of je stoort.

Online mediation biedt een manier om mediation snel en gemakkelijk te laten plaatsvinden.